Trainer

Marlies Vlieland

 

Mijn naam is Marlies Vlieland, geboren in 1974. Ik woon samen met mijn man en twee zoontjes in Leiden. Na jarenlang bij de ANWB volwassenen te hebben getraind op het gebied van commerciële,communicatieve en presentatievaardigheden, maakte ik recent een overstap naar het Kinderboekenmuseum in Den Haag als eductief medewerker. Wat mij tijdens het begeleiden van de groepen opviel, was hoe elke groep kinderen weer anders met elkaar omging. Soms vriendschappelijk, helpend of ondersteunend, maar ook de andere kant van kinderen werd daar zichtbaar: plagend, pestend, teruggetrokken of angstig.

De wens om kinderen te kunnen leren hoe zij zich beter binnen een groep kunnen voelen en duidelijker hun grenzen aan kunnen geven, ontstond al snel. Toen ik in mijn directe omgeving de impact van pesten meemaakte, besloot ik in 2013 om mij definitief om te scholen.

Ik heb de opleiding tot trainer ‘Sta Sterk’ en ‘Faalangst de baas’ gevolgd bij Stichting Omgaan met Pesten. Na het lezen van hun trainingsaanpak wist ik dat ook ik die stap wilde maken. Het mooie van deze praktische training is dat het kinderen net even een steuntje in de rug geeft op het gebied van zelfvertrouwen en weerbaarheid.

Mijn persoonlijke kracht binnen de trainingen en bij het coachen is dat ik een veilige en prettige sfeer weet te creëren en van daaruit doelgericht met de kinderen te werk ga. Mijn kernwaarden zijn: professionaliteit, veiligheid, persoonlijke benadering, maatwerk en praktijkgerichtheid.